суботу, 31 березня 2018 р.

Не я б'ю, верба б'є




    30.03.2018року у Поповицькому НВК Шегинівської сільської ради педагог-організатор Фаль Наталія Романівна та вчитель християнської етики Фаль Ольга Романівна провели виховне заняття на тему: «Людина, котра не вивчає традиції та звичаї рідного народу, блукає по світу, проклята Богом і людьми» для учнів 4 класу.
   На занятті вихованці пригадали символи України, серед яких - і дерево верба. Ольга Романівна розповіла, чому наші пращури освячували вербу, що з нею робили (били вербою, щоб діти не хворіли; залишали у хаті, у хліву, щоб блискавка не потрапила в них), цікаво  діти переглянули відеоролик “Освячена вербова гілка відганяє лихо”  про історію та  традиції останньої неділі перед Великоднем, що зветься Вербною.
   Невдовзі кожна дитина спробувала самостійно намалювати вербову гілочку. Старалися усі. Очі дітей світилися від щастя, адже намальована власноруч гілочка - найкраща й найсильніша. Вона є оберегом. 
      Вербні гілки стали одним з головних атрибутів і символів Вербної Неділі перед Великоднем. Багатьом, напевно, хочеться зробити прикрасу  на Вербну Неділю своїми руками.  Четвертокласники збирали, сушили квіточки, щоб  незадовго до Великодня  вплести  їх  у  священний  оберіг. Наталія Романівна продемонструвала   безліч   варіантів  створення чудових букетів  та запросила до роботи  усіх присутніх.  Своїми руками  творили  діти красу, вкладаючи у кожний  витвір багато любові та позитивної енергії.
    Такі  заняття,безумовно,   сприяють відновленню   християнських традицій  та збагачують школярів духовними  цінностями. 






Немає коментарів:

Дописати коментар