четвер, 29 березня 2018 р.

Безпека на дорозі – безпека життя



      «Відомо, що найдорожчий скарб людини - власне життя і здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а й навіть життя.
    Проблема безпеки дорожнього руху виникла тоді, коли придумали колесо і створили транспортний засіб для перевезення людей та вантажів. Чотири тисячі років тому вже використовували Правила дорожнього руху. Доказами цього є дорожня розмітка та  знаки, знайдені при розкопках. Із плином часу транспортних засобів ставало більше, а їх швидкість теж зростала. На дорогах стало небезпечно і для водіїв, і для пішоходів. У світі щорічно майже 1.3 млн людей гинуть у дорожніх аваріях. Ще 20 – 50 млн травмуються…» - саме такими словами, з метою виховання у підростаючого покоління навичок безпечної поведінки на дорозі, педагог-організатор Поповицького НВК Шегинівської сільської ради Фаль Наталія Романівна розпочала урок заочного подорожування на тему «Безпека на дорозі – безпека життя» з учнями 2-4 класів.
    Учні були об’єднані у три групи «Пішоходи», «Пасажири», «Експерти». Діти самі формулювали правила безпечної поведінки на дорозі, транспорті, моделювали різні непередбачувані ситуації  на дорозі, які призводять до ДТП. Захоплюючою стала гра «Світлофор-Моргайко», під час якої присутні могли на практиці зрозуміти важливість слідкування за «триоким другом».
   На закінчення уроку було організовано конкурс дитячого малюнку, де учні за допомогою олівців та фарб демонстрували правила усіх учасників дорожнього руху.
    Урок закінчився , але пам'ятати про обережне поводження на дорозі треба завжди!

      



Немає коментарів:

Дописати коментар