середа, 31 січня 2018 р.

Інформаційний марафон «Кір - гостра інфекційна хвороба»




        Сьогодні в Україні ми спостерігаємо спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі.  Це інфекційна хвороба, яка може спричинити тяжкі ускладнення здоров’я і навіть смерть. Адже з самого початку кір легко можна сплутати зі звичайною респіраторною інфекцією.
  29 грудня 2018 року  у Поповицькому НВК був підготовлений і проведений вчителем біології та хімії Кебус О.Г. інформаційний марафон «Кір - гостра інфекційна хвороба».  Учні школи мали змогу переглянути презентацію «КІР – симптоми, поширення, профілактика» і поглибити свої знання про це захворювання.    
       З метою надання  оновленої інформації щодо поточної ситуації із захворюванням кором на Львівщині на інформаційний марафон також було запрошено лікаря  Поповицької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Валентину Володимирівну Федиців.  Вона розповіла, що вакцини допомагають попередити інфекційні хвороби та рятують життя. Завдяки вакцинації вдалося значно знизити частоту виникнення багатьох інфекційний захворювань таких як дифтерія,кір, паротит, кашлюк і ін. Також Валентина Володимирівна провела прес-конференцію з учнями нашої школи, на якій відповідала на головні запитання, що стосуються щеплення в Україні.
В кінці сімейний лікар  ще раз наголосила усім присутнім про необхідність вакцинації, як єдиного надійного методу профілактики захворювання.
      Школярі дійшли висновку,  що інфекційні хвороби є небезпечними і вберегти від них може лише щеплення.





Немає коментарів:

Дописати коментар