середа, 24 січня 2018 р.

Від Соборності українських земель - до єдності українського народу




День Соборності України-дуже важливе свято. Це річниця відразу двох визначних подій в історії нашої країни : проголошення незалежності України і День Соборності .Український народ, що століттями був розділений між різними країнами, визволився нарешті з неволі і отримав можливість об'єднатися на своїй землі в цілісній Україні.
З метою формування патріотичних почуттів, любові до Батьківщини, українського народу ,  державної мови  в Поповицькому НВК Шегинівської сільської ради класним керівником Раб Д.П було проведено виховну годину «Від Соборності українських земель-до єдності українського народу»
Класний керівник розповіла, що була учасником  вже в наші часи першого «живого ланцюга» в Україні, котрий з'єднав Київ та Львів  в січні 1990 р. в місті Дрогобичі  з нагоди 71-ї річниці проголошення Акту Злуки. Народний Рух України тоді організував «живий ланцюг» , що уособлював соборність нашої держави . Мільйони тоді ще радянських українців узялися за руки від Києва до Львова , відзначаючи цей день
Школярі переглянули презентацію про вікопомний Акт Злуки , обговорили питання «Що означає для кожного Соборна Україна» . З пазлів виклали карту України і таким чином символічно поєднали усі області України . Учні писали на листках назви тих понять , що єднають українців: « мова» , «традиції» , «історія» , «кров» та інші .
Виховна година була поєднана з виставкою малюнків про Україну , а також  п'ятикласники читали вірші О.Олеся і Л.Храплової -Щур  « Дух наш пречистий, дух наш народний» , «Двадцять друге січня» , «Дідусь і Ромчик» , «Січневий вітер».
Варто зазначити,  що учні п'ятого класу пригадали прислів'я та приказки про Україну , слухати патріотичні мелодійні пісні, відповідали на питання  вікторини, малювали малюнки, один із них учні намалювали на дошці «Міцна сім'я-міцна держава».
А на закінчення уроку всі присутні разом  помолилися за Україну під звучання Духовного Гімну України «Боже, великий, єдиний , нам Україну храни!» , а також взялися за руки і на знак єдності українського народу, утворивши  « живий ланцюг» - велике тісне коло-символ єдиної соборної нашої держави.





Немає коментарів:

Дописати коментар